Marieholmsgatan 2 , Göteborg

Rörmokare Göteborg Fasta Priser

Varmvattenberedare Installerat & klart

Rörmokare Göteborg

Rörmokare Göteborg Fasta Priser

Fasta Priser

Varmvattenberedare

Installerat & klart

Varmvattenberedare

Hur stor varmvattenberedare behöver du?

Svaret avgörs av hur mycket varmvatten du behöver! Tumregeln är att det behövs 40-50 liter varmvatten för en normaldusch på 40 grader i fem minuter. Är du ensam och ska tvätta händerna i varmvatten i en sommarstuga kan du klara dig med en femliters-beredare.

Är ni istället fyra i familjen i en stor villa, badar och duschar ofta kan ni behöva en beredare på 200-300 liter. Men oftast klarar sig en sommarstuga, med familj, utmärkt med en varmvattenberedare på 55 liter medan 170-180 liter räcker bra för normalvillan och tonårsfamiljen. 

  • Normalt vattenflöde i en standard dusch ca 8-10 liter/minut.
  • Bad (standardbadkar) ca 140 liter
  • Handdiskning ca 15 liter

Vilken vattenkvalitet har du?
Och vilket korrosionsskydd passar bäst?

När du köper våra varmvattenberedare kan du välja det korrosionsskydd som passar vattenkvaliteten där du bor; koppar, rostfritt stål eller emalj. De tre olika korrosionsskydden har helt olika korrosionsegenskaper, det som är gynnsamt för ett material kan vara skadligt för ett annat. I de flesta kommunala vatten är koppar ett bra val, men det finns undantag. Genom att välja rätt korrosionsskydd kan du se fram emot lång livslängd på varmvattenberedaren.

VVS Group är NIBE-installatör och vet vilken kvalitet som vattnet i ditt område har och vilket korrosionsskydd som du behöver ha i din varmvattenberedare. Du kan också vända dig till din kommun och få svar. Om du har egen brunn bör du göra en vattenanalys. 

Är moderna varmvattenberedare energisnåla?

Om du väljer en ”smart” och självlärande modell så styrs varmvattenproduktionen efter familjens behov och användarmönster. Smarta termostater ”lär sig” helt enkelt när beredaren ska värma vatten, beroende på när du duschar eller använder varmvattnet. Den smarta termostaten stänger av uppvärmningen under exempelvis dagen när familjen är på jobbet eller barnen i skolan. På så vis kan det ge dig en lägre energiförbrukning.

Vad är en smart varmvattenberedare?

Smart Control” är en funktion som gör varmvattenberedare extra energisnåla och som finns på flera av våra beredare.

När du väljer en “smart” och självlärande modell styrs varmvattenproduktionen efter familjens behov och användarmönster. Den smarta termostaten “lär sig” helt enkelt när beredaren ska värma vatten, beroende på när på dygnet du har för vana att duscha eller använda varmvattnet. Den smarta termostaten drar ner på uppvärmningen exempelvis under dagen när familjen är på jobbet eller barnen i skolan. Energiförbrukningen för tappvarmvattnet blir lägre än för en “vanlig” varmvattenberedare. Här hittar ni Nibe SC som du kan boka med installation.